راهنمای خرید

محافظ صفحه نمایش پلاستیکی و شیشه‌ ای چه تفاوتی با هم دارند؟

تفاوت‌های محافظ صفحه نمایش پلاستیکی و شیشه‌ای

صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند امروزی به اصلی‌ترین درگاه تبادل اطلاعات و بازخوردها بین انسان و تلفن همراه تبدیل شده‌اند پس تصور کار با گوشی هوشمند که صفحه نمایش آسیب دیده دارد تقریبا غیر ممکن خواهد بود. اگر چه اکثر افراد سعی دارند با استفاده از انواع لایه محافظتی صفحه نمایش یا همان گلس، از بروز هرگونه آسیب به گوشی هوشمند جلوگیری کنند. شاید شما هم اسم دو نوع گلس شیشه‌ای و پلاستیکی را شنیده باشید و در مورد تفاوت محافظ‌ صفحه شیشه‌ای با پلاستیکی کنجکاو شده‌اید.

به طور کلی، گلس‌ها صفحه نمایش گوشی را آسیب ناپذیر نمی‌کنند بلکه با ایجاد لایه‌ای اضافی روی آن، احتمال بروز آسیب به آن را کاهش می‌دهند. اگر این سوال برای شما هم پیش آمده که تفاوت محافظ صفحه شیشه‌ ای و پلاستیکی چیست مطالعه این مطلب را تا انتها به شما پیشنهاد می‌کنیم.

محافظ صفحه نمایش پلاستیکی و شیشه ای؛ کدام یک بهتر است؟

در ادامه مطلب به بررسی ویژگی‌های فنی، کاربرد‌ها، مزایا و معایب انواع گلس شیشه‌ ای و پلاستیکی خواهیم پرداخت. اطلاع از این موارد می‌تواند کار را برای انتخاب گلس محافظ صفحه نمایش گوشی هوشمند ما آسان‌تر کند:

مزایای استفاده از محافظ صفحه نمایش پلاستیکی

یکی از اولین مزیت‌های استفاده از صفحه نمایش پلاستیکی مربوط به پایداری و عمر بالای آن‌ها است. این دسته از گلس‌های محافظ صفحه نمایش توانایی جذب ضربه یک توپ فلزی با ۲۰۰ گرم وزن از ارتفاع یک و نیم متری را دارند. برخلاف محافظ صفحه نمایش‌ شیشه‌ای، ترک‌های ایجاد شده بر اثر ضربه به این دسته از محافظ صفحه‌نمایش‌ها رشد و گسترش پیدا نمی‌کنند. همچنین قدرت جذب ضربه با ضخامت این گلس‌ها رابطه مستقیم دارد. هرچه ضخامت این گلس‌ها بیشتر باشد توانایی بالاتری در جذب ضربات دارد.

محافظ صفحه نمایش پلاستیکی مقاومت بالایی دارند.

دومین مزیت استفاده از محافظ صفحه نمایش پلاستیکی مربوط به قابلیت استفاده مجدد از آن‌ها است. پس از جداسازی می‌توانید آن‌ها را در محل مناسب و به دور از گرد و غبار نگهداری کرده و مجددا اقدام به نصب آن‌ها روی صفحه نمایش گوشی خود کنید. البته لازم به ذکر است که این حالت تنها در گلس‌های پلاستیکی با کیفیت ساخت بالا و چسب‌های قوی‌ و استاندارد وجود دارد.

مزایای استفاده از محافظ صفحه نمایش شیشه‌ای

فرق محافظ‌ صفحه شیشه‌ ای با پلاستیکی در ظاهر زیبا گلس شیشه‌ای است. گلس‌های شیشه‌ای پس از نصب روی صفحه نمایش به آسانی قابل تشخیص نیستند و همچنین اثر انگشت را به سختی نمایش می‌دهند. مزیت دوم مربوط به سطح سختی 9H محافظ صفحه نمایش شیشه‌ای است؛ به عبارت دیگر تنها الماس (با درجه سختی ۱۰) می‌تواند روی این دست از محافظ صفحه نمایش خراش ایجاد کند.

یکی دیگر از مزایای خوب گلس‌های شیشه‌ای مربوط به محافظت از تمامی سطح صفحه نمایش یا به عبارتی محافظت Edge to Edge می‌شود؛ یعنی برخلاف گلس‌های پلاستیکی که امکان تولید به این صورت در آن‌ها وجود ندارد، گلس‌های شیشه‌ای می‌توانند تمام سطح صفحه نمایش را پوشش دهند.

معایب استفاده از گلس محافظ صفحه نمایش پلاستیکی

در مورد تفاوت محافظ‌ صفحه شیشه‌ ای با پلاستیکی باید به معایب گلس‌های پلاستیکی نیز اشاره کرد. اولین عیب استفاده از محافظ صفحه نمایش پلاستیکی مربوط به نشان دادن سریع انواع خط و خش روی سطح آن است. البته برخی از مدل‌های گلس پلاستیکی قابلیتی به نام احیا دارند که می‌تواند از شدت این خط و خش‌ها بکاهد، اما در کل باز هم این موضوع به یکی از معضلات استفاده از این محافظ صفحه نمایش تبدیل شده است.

گلس پلاستیکی توانایی پوشش صد در صدی نمایشگر را ندارند.

همچنین در بسیاری از محافظ‌های صفحه نمایش پلاستیکی واژه اولئوفوبیک به چشم می‌خورد که اشاره به عدم جذب اثر انگشت دارد؛ اما باید به این موضوع دقت کرد که نباید از انواع گلس‌های ناشناخته و بی‌اصالت بازار انتظار داشته باشیم تا این لایه را به صورت تمام و کمال در اختیار ما قرار دهند چرا که پس از مدتی استفاده شاهد مقدار زیادی اثر انگشت و جذب لک و چربی روی گلس پلاستیکی گوشی هستیم.

دومین فرق محافظ صفحه شیشه ای با پلاستیکی این است که گلس‌های پلاستیکی به دلیل عدم توانایی ‌‌آن‌ها در پوشش سرتاسری صفحه نمایش گوشی زود کنده جدا می شوند؛ دلیل این موضوع هم به ضخامت استفاده شده در این دسته از گلس‌های محافظ صفحه نمایش باز می‌گردد. گلس‌های پلاستیکی برای ایجاد حداکثر مقاومت نیاز دارند تا حداقل ضخامت استاندارد را اعمال کنند و از نظر تکنیکی پوشش دادن تمامی زوایا و خمیدگی‌های صفحه نمایش در گلس‌های پلاستیکی وجود ندارد.

معایب محافظ صفحه نمایش شیشه ای

اول از همه محافظ صفحه نمایش شیشه‌ ای در صورت شکسته شدن عملا کارایی خود را از دست می‌دهد و دیگر نمی‌توانید روی قابلیت محافظتی آن حساب باز کنید. دومین مسئله در مورد استفاده از گلس‌های شیشه‌ای مربوط به محافظت کمتر آن‌ها در مقایسه با گلس‌های پلاستیکی در برابر ضربه است. یک گلس پلاستیکی خوب می‌تواند محافظت بیشتری از یک گلس شیشه‌ای در برابر انواع ضربه ایجاد کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای خرید یک گلس مناسب را مطالعه نمایید.

سوالات متداول

برای کسانی که می‌خواهند گلس، تمام سطح صفحه نمایش گوشی موبایلشان رو پوشش دهد کدام گلس مناسب است؟

یکی از مزایای گلس‌های شیشه‌ای برخورداری از قابلیت Edge to Edge است که باعث محافظت از تمامی سطح صفحه نمایش می‌شود؛ یعنی برخلاف گلس‌های پلاستیکی، گلس‌های شیشه‌ای می‌توانند تمام سطح صفحه نمایش را پوشش دهند.

کدام یک از گلس‌ها عمر متوسط بالاتری دارند؟

به طور کلی گلس‌های پلاستیکی عمر متوسط بالاتری نسبت به انواع شیشه‌ای دارند و در واقع یکی از مزیت‌های اصلی صفحه نمایش پلاستیکی به پایداری و عمر بالای آن‌ها مربوط می‌شود.

محافظ‌ صفحه پلاستیکی دوام بالایی دارند.

کلام پایانی

در این مطلب به مقایسه و تفاوت محافظ‌ صفحه شیشه‌ ای و پلاستیکی اشاره کردیم. هر کدام از این پوشش‌های محافظ صفحه نمایش مزایا و معایب خاص خود را دارند که در نهایت می‌توانید بسته به نیاز و سلیقه خود آن‌ها را انتخاب کنید. محافظ صفحه نمایش شیشه‌ای به دلیل ظاهر زیبا، کاربردی بودن و پوشش سرتاسری صفحه گوشی مناسب آن دسته از افرادی است که به ظاهر گوشی خود اهمیت زیادی می‌دهند.

اما محافظ صفحه نمایش پلاستیکی به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه می‌تواند انتخاب خوبی برای محافظت تمام‌عیار در برابر ضربه‌های نسبتا شدید باشد. جدای از بحث‌های مربوط به تفاوت محافظ‌ صفحه شیشه‌ای با پلاستیکی باید به برند و کیفیت ساخت گلس‌ها نیز توجه ویژه داشت. به طور مثال لایه اولئوفوبیک استفاده شده در گلس‌های ارزان قیمت حداکثر تا یک ماه روی سطح گلس باقی می‌مانند اما گلس‌های با کیفیت موجود در بازار به دلیل کیفیت ساخت بالا، این لایه‌ را تا ۳ ماه و بیشتر حفظ مي‌کنند. شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت و انواع گلس‌های با کیفیت به صفحه «گلس موبایل» فروشگاه جانبی ۳۶۰ مراجعه کنید و با خیال راحت در مورد اصالت و کیفیت، گلس مورد نظر خود را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *