راهنمای خرید

گلس تمپرد چیست؟ مزایا و معایب Tempered Glass

مزایا و معایب Tempered Glass

پس از انتخاب یک تلفن همراه هوشمند مناسب، نوبت به پروسه محافظت از آن می‌رسد. انتخاب ابزاری که بتواند به بهترین نحو از تلفن هوشمند ما در برابر عوامل محیطی نظیر ضربه محافظت کند. یک محافظ خوب علاوه‌بر اینکه از آسیب دیدن دستگاه جلوگیری می‌کند، طول عمر آن را افزایش داده و حتی ممکن است به آن جلوه متفاوتی ببخشد. همانطور که شاهد هستید در سال‌های اخیر انواع مختلفی از گلس‌های محافظ صفحه وارد بازار شده‌اند که هرکدام کاربرد متفاوتی دارند. به همین دلیل، بد نیست اندکی در مورد انواع گلس‌های محافظ صفحه اطلاعات داشته باشید که بتوانید یک محافظ صفحه متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. در ادامه، به این سوال پاسخ داده‌ایم که گلس تمپرد چیست و چرا می‌تواند گزینه مناسبی برای خرید باشد. پس تا پایان با ما همراه باشید.

گلس تمپرد چیست؟

همانطور که می دانید مهم‌ترین و حساس‌ترین قسمت تلفن همراه، صفحه نمایش آن است. اگر از ریسک شکستن نمایشگر تلفن هوشمندتان چشم‌پوشی کنید، پس از مدتی خطوط ریز و درشت ایجاد شده روی آن می تواند ناراحت کننده باشد و حتی می تواند شما را متحمل هزینه های اضافی کند که بهترین راهکار برای جلوگیری از چنین اتفاقات ناگوار، خرید گلس موبایل است.

بطور کلی، وظیفه محافظ صفحه تلفن هوشمند این است که شدت شوک فیزیکی وارد شده به دستگاه را کاهش دهد، اما عاملی که انواع مختلف محافظ صفحه را از هم متمایز می‌کند، درجه مقاومتی است که در شرایط متفاوت از خود نشان می‌دهند. در مقایسه با محافظ‌های پلاستیکی معمولی، می‌توان گفت گلس تمپرد مقاومت بالاتری در برابر ضربه‌های متمرکز دارد؛ چرا که ماهیتی پلاستیکی نداشته و ضخامت بالاتری به نسبت محافظ‌های پلاستیکی دارد.

در واقع گلس تمپرد نوعی شیشه است که در شرایط آزمایشگاهی خاصی تولید می‌شود. ابتدا دمای این شیشه را تا بیش از 1000 فارنهایت بالا می‌برند و سپس به سرعت آن را خنک می‌کنند. این فرایند، چندین مرحله و به طور مداوم تکرار می‌شود. بخش درونی و بین دو سطح شیشه که به نسبت سطح خارجی کندتر خنک می‌شود، تحت تأثیر تنش‌های مکانیکی، خاصیت ارتجاعی محدودی پیدا می‌کند.

گلس تمپرد چیست؟

بدین صورت، تغییر ناگهانی دما در فرایند ساخت و انعطاف‌پذیری مختصر این شیشه، ماده‌ای مقاوم و ایمن می‌سازد که حتی شکستن آن نیز خطرناک محسوب نمی‌شود. تولید این شیشه در ضخامت حدود 0.1 میلی‌متر بوده که بعدها با توجه به نوع کاربری آن، مواد و لایه‌های دیگری هم به آن افزوده می‌شود. در گلس محافظ صفحه تمپرد، یک لایه نانو oleophobic، یک لایه مقاوم به متلاشی شدن و پوششی سیلیکونی در آخرین لایه تعبیه شده است. این مجموعه متراکم، چندین برابر شیشه معمولی مقاومت دارد. شاید تا اینجای کار ویژگی‌هایی از این گلس نظیر: مقاومت و ایمنی بالای آن عنوان شد. در ادامه، به بررسی دقیق‌تر گلس تمپرد و همچنین تفاوت‌های آن با سایر گلس های محافظ موجود در بازار می‌پردازیم.

مزایا گلس گوشی تمپرد

  • در نگاه اول، گلس محافظ تمپرد را دارای ظاهری براق و خوش‌تراش می‌یابید. این گلس محافظ، برای همه تلفن‌های همراه تولید شده به طوری که روی لبه‌های آن را به‌خوبی پوشش می‌دهد. از آنجا که لبه‌ها و گوشه‌های گلس کاملا گرد هستند و سطح بسیار صیقلی و ضخامت کمی دارند، عملا شما متوجه وجود گلس محافظ روی صفحه نمایش گوشی نخواهید شد.
  • اگر یک گلس محافظ تمپرد که توسط برند شناخته شده‌ای تولید شده را در دست بگیرید و وضوح آن را بررسی کنید، متوجه می‌شوید این گلس به نسبت نمونه‌های دیگر (مخصوصا گلس پلاستیکی) وضوح و شفافیت چشمگیری دارد و قرار نیست بر شدت نور گوشی و یا قدرت تفکیک رنگ‌ها تأثیر منفی بگذارد.
  • در هنگام نصب گلس محافظ تمپرد بر روی صفحه نمایش، به یکی از جالب‌ترین مزیت‌های آن برخورد خواهید کرد؛ این گلس به دلیل انعطاف‌پذیری محدودی که دارد به سادگی در محل مناسب نصب شده و دیگر لازم نیست زمان زیادی را با وسواس برای نصب آن صرف کنید. همچنین می‌توانیم بگوییم اگر سطح نمایشگر به خوبی تمیز شده باشد، کوچک‌ترین حبابی هم زیر گلس ایجاد نخواهد شد. اگر حبابی ایجاد شد، با چند حرکت کوچک هوای محبوس را به بیرون هدایت کنید. ناگفته نماند که گلس تمپرد پس از نصب روی نمایشگر، گوشه‌هایش بلند نمی‌شود.

مزایا گلس گوشی تمپرد

  • یکی از فرایندهای شیمیایی که گلس تمپرد در مرحله تولید طی می‌کند، به ایجاد خاصیت آنتی رفلکس نور در آن می‌انجامد. بدین صورت، شما برای کار کردن با تلفن همراه خود در محیط‌های باز، مزاحمت انعکاس نور را حس نخواهید کرد.
  • اگر شما هم بابت ضخامت نسبتا بالای این گلس و تأثیر آن بر حساسیت لمس تلفن همراهتان نگران هستید، باید به شما بگوییم که یک گلس تمپرد اورجینال در تاچ صفحه نمایش اختلالی ایجاد نمی‌کند.
  • گلس تمپرد با توجه به فناوری ساخت پیچیده‌ ای که دارد، اصطکاک سطح بسیار کمی دارد و می‌توان گفت سطح آن کاملا صاف و صیقلی است؛ بنابراین، انگشت‌ها به روانی روی آن حرکت می‌کنند. مطمئن باشید که در انجام کارهایی مثل گیمینگ، به صحت این ویژگی پی می‌برید.
  • تراکم و روانی سطح گلس تمپرد باعث شده که این محافظ صفحه روغن گریز باشد. در نتیجه، تمیز کردن آن به سادگی صورت می‌گیرد و اثر انگشت روی آن جلوه کمتری دارد. همین ویژگی سبب شده که گلس پس از زمان نسبتا طولانی، دچار تغییر رنگ نشود.
  • همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، شیوه محافظت گلس تمپرد از تلفن همراه به دو صورت است؛ یکی اینکه از ایجاد خراشیدگی و خطوط جزئی بر روی صفحه نمایش جلوگیری می‌کند، دیگر آن که در برابر ضربات متمرکز مقاوم بوده و بخش قابل توجهی از نیرو را پیش از رسیدن به اجزای داخلی گوشی به خود جذب می‌کند. البته نتیجه این فرایند جذب، ترک خوردن خود گلس تمپرد است. (به خاطر داشته باشید که تکه‌های شکسته شده گلس تمپرد هم ضرری برای نمایشگرتان ندارند.)

معایب گلس تمپرد

حال که به خوبی با مزایا گلس گوشی تمپرد آشنا شدید، بهتر است بدانید که استفاده از گلس محافظ تمپرد محدودیت‌هایی هم به همراه دارد که بد نیست پیش از خرید آن‌ها نیز آگاهی داشته باشید:

  • برش گلس تمپرد و ضخامت آن با دقتی فراتر از میلی‌متر اجرا می‌شود. علاوه‌بر آن، دمایی که این گلس در آن به عمل می‌آید، بسیار فراتر از دمای ساخت یک گلس معمولی است. این موارد نشان می‌دهد که تولید چنین محافظ صفحه‌ای به فناوری‌های خاصی نیاز دارد و شرایط انجام آن، واقعا پیچیده است. با این اوصاف، قیمت بالاتر این محصول نسبت به سایر نمونه‌ها، چندان دور از ذهن نیست. با اینکه گلس تمپرد از ایجاد هزینه‌های تعمیرات گزاف جلوگیری می‌کند، اما باید در نظر داشته باشید که پس از هر ضربه احتمالی مجبور به تعویض آن هستید. پس اگر تلفن همراه شما دائما در معرض افتادن یا ضرب دیدن است، در انتخاب این گلس محافظ صفحه بیشتر تأمل کنید. توجه داشته باشید که اطراف گلس بیشتر در معرض آسیب قرار دارد، پس به مرور شاهد لب‌پریدگی گلس خواهید بود.

معایب گلس تمپرد

  • در هنگام خرید به برند تولید کننده گلس تمپرد توجه کنید. برای مثال، یک گلس تمپرد اورجینال به هیچ عنوان رد چسب بر روی صفحه نمایش گوشی به‌جای نمی‌گذارد؛ اما اگر کیفیت ساخت آن پایین باشد، چسب بر روی نمایشگر باقی خواهد ماند.
  • در نهایت باید بگوییم که بخش اصلی محافظت از تلفن همراهتان به عهده خود شما است و هیچ محافظ صفحه‌ای توانایی دفع صددرصد آسیب را ندارد. گلس محافظ تمپرد در شرایط مناسب می‌تواند تا سال‌ها بدون تغییر رنگ برای شما مفید باشد.

برای افزایش اطلاع در مورد انواع گلس موبایل می توانید مقاله گلس نانو چیست را مطالعه نمایید.

نتیجه نهایی

اگر به دنبال محافظ صفحه‌ای هستید که ضخامت کمی داشته باشد و ضمن حفظ زیبایی، از قابلیت محافظت بالایی نیز برخوردار باشید، ما گلس تمپرد را به شما پیشنهاد می‌دهیم. این گلس شفافیت بسیار بالایی داشته و هیچ تأثیر منفی در دقت تاچ نمایشگر نمی‌گذارد؛ همچنین با تمام ظرافتی که در ساخت آن اعمال شده، حفاظت بسیار خوبی ارائه می‌دهد، اما هر ضربه به تمپرد گلس به‌منزله شکستن گلس بوده و باید برای تعویض آن اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *