راهنمای خرید

راهنمای تعویض گلس محافظ گوشی موبایل

راهنمای تعویض گلس نمایشگر

یکی از ویژگی‌های مشترک بین تمامی محافظ‌های صفحه نمایش موبایل، طول عمر آن‌ها است. فرقی نمی‌کند از چه نوع محافظ صفحه‌ای استفاده می‌کنید، چرا که این محصول کاربردی، دیر یا زود در راه حفاظت از تلفن همراه شما، جلا و استحکام خود را از دست خواهد داد و شما، ناچار به تعویض آن هستید. اگر شما هم ترک خوردن یا ایجاد خطوط ریز روی محافظ صفحه نمایشگر موبایل را تجربه کرده باشید، قبول دارید که تحمل این وضعیت چندان خوشایند نیست؛ بنابراین، با این‌که محافظ صفحه آسیب دیده به خود تلفن همراه آسیبی وارد نمی‌کند، اما بهتر است در اولین فرصت به تعویض آن اقدام کنید. ما در این مقاله سعی می‌کنیم آموزش تعویض گلس گوشی و محافظ صفحه‌های متداول در بازار را بیان کنیم. نخست لازم است گلسی مطابق با مدل موبایلتان انتخاب کنید و مراحل زیر را پیش بگیرید. در این انتخاب، به این که تلفن همراه شما تا چه حد در معرض آسیب است توجه کافی داشته باشید.

آیا به گوریلا گلس اعتماد کنیم؟

بسیاری از برندها ادعا می‌کنند نمایشگر محصولات هوشمندشان ضد ضربه و ضد خش هستند! تحقیقات نشان‌دهنده این است که این ادعا، قطعیت ندارد. درست است که با گذر زمان تکنولوژی پوشش محافظ این محصولات بهبود یافته، اما با توجه به هزینه چشمگیر خرید یا تعمیر نمایشگر، اعتماد قطعی به این ادعا، کار عاقلانه‌ای نیست.

گوریلا گلس، بیرونی ترین لایه حفاظت کننده نمایشگر است.

نمایشگر موبایل به‌طور پیش‌فرض با سه لایه پوشانده می‌شود؛ بالاترین لایه cover glass که از جنس گوریلا گلس است، لایه وسط صفحه touch و زیر آن‌ها LCD قرار می‌گیرد. واضح است که هر چه شوک فیزیکی به لایه‌های پایین‌تر نفوذ کند، آسیب گسترده‌تری متوجه سلامت گوشی هوشمند خواهد بود و حتی هزینه تعمیر آن بسیار بالاتر است. در نهایت، باید بگوییم که گوریلا گلس استحکام بالایی دارد اما شکننده است! بنابراین، بهتر است برای پوشش محافظ پیش فرض گوشی، یک گلس دیگر هم استفاده کنیم که تعویض آن راحت و کم‌خرج‌تر باشد.

آموزش تعویض گلس گوشی

در این بخش قصد داریم برای آن دسته از افرادی که تمایل دارند گلس موبایلشان را شخصا و در خانه تعویض کنند، مراحل تعویض گلس محافظ گوشی را به طور کامل آموزش دهیم. در ادامه گام‌به‌گام تا تعویض گلس همراه شما خواهیم بود:

کاهش چسبندگی گلس قدیمی با حرارت ملایم

جداکردن گلس به دقت بالایی نیاز دارد، چرا که احتمالا روی سطح آن ترک‌هایی ایجاد شده و نمی‌شود به یکباره آن را از صفحه جدا کرد. یکی از بهترین راهکارها به منظور کاهش چسبندگی گلس این است که برای چند دقیقه، سطح نمایشگر را زیر حرارت ملایم سشوار نگه دارید. با این کار، تکه‌های گلس با پیوستگی بیشتری جدا می‌شوند و مجبور نیستید برای جمع‌آوری خرده شیشه‌ها وقت خود را تلف کنید.

جدا کردن گلس

جدا کردن گلس

برای جداکردن گلس از گوشی، می‌توانید از یک کارت محکم و نازک استفاده کنید. درواقع کارت را از گوشه‌ها به زیر گلس هدایت کرده و پروسه جداسازی را به آرامی پیش بگیرید. اگر کارت به زیر گلس نفوذ نکرد، عجله نکنید و به آرامی گوشه‌های دیگر را امتحان کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از یک خلال دندان (در نظر داشته باشید که چوب ریسک کمتری در ایجاد خش بر روی نمایشگر دارد) اطراف گلس را به بالا بکشید. این کار را به آرامی انجام دهید و حواستان باشد در استفاده از این ابزار، تمرکز فشار بر روی گلس باشد، نه نمایشگر گوشی!

استفاده از چسب نواری

روش دیگری که برای جداسازی گلس گوشی پیشنهاد می‌شود، استفاده از چسب نواری است. یک چسب نواری تهیه کنید که قدرت چسبندگی بالایی داشته باشد. از یک ضلع گوشی، چسب را روی گلس بچسبانید و آرام به بالا بکشید، عجله نکنید تا کنترل کافی روی سلامت صفحه داشته باشید.
اگر از نانو گلس مایع استفاده کرده باشید، می‌توان گفت هیچ روش فیزیکی برای جدا کردن آن از سطح نمایشگر وجود ندارد. نانو گلس مایع به نسبت سایر گلس‌ها طول عمر بالاتر و استحکام بیشتری داشته و شاید پس از چند سال، به تدریج از روی نمایشگر پاک شود.

با این حال، روش‌هایی برای پاک کردن آن مطرح شده که ما انجام آن را عاقلانه نمی‌دانیم؛ مثلا تلفن همراه را برای چند ساعت زیر نور آفتاب قرار دهید و سپس با پد لاک پاک‌کن روی گلس بکشید. البته می‌توانید از آفتاب چشم‌پوشی کنید و در چند مرحله، از لاک پاک‌کن استفاده کنید. پس از چندبار تکرار، گلس از روی نمایشگر محو خواهد شد.

راهنمای تعویض گلس گوشی و نصب مجدد

راهنمای تعویض گلس گوشی و نصب مجدد

شاید حساس‌ترین قسمت در راهنمای تعویض گلس گوشی، دور کردن آلودگی‌ها قبل از نصب گلس باشد. پیش از هر کاری، از تمیز بودن دست‌هایتان و سطحی که روی آن کار می‌کنید، مطمئن شوید. بد نیست یک دستمال مایکروفایبر در دسترس داشته باشید که ایجاد پرز نکند. اگر گلس محافظی که خریداری کرده‌اید با پد الکلی عرضه شده، در قدم نخست سطح نمایشگر را با آن کاملا تمیز کنید. حتما تا پیش از چسبیدن گلس، از نبود ذرات غبار و پرز بر روی نمایشگر مطمئن شوید.

شاید برای موقعیت یابی گلس روی صفحه، دچار مشکل شوید. برای موقعیت یابی گلس روی گوشی، ابتدا کاغذ روی گلس را جدا کنید و سپس بدون اینکه گلس به نمایشگر متصل شود، ضلع بالایی گلس را با شکاف دوربین، بلندگو، میکروفون و… هماهنگ کنید؛ حالا زمانش فرا رسیده که از همان بالا، گلس را به نمایشگر بچسبانید. بد نیست به طور هم‌زمان با استفاده از یک کارت، حباب‌ها را که ناشی از غبار نیستند، به بیرون بفرستید.

برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم با کلیک روی لینک درج شده نوشته ای دیگر از افرا گرافیک را با عنوان راهکارهای از بین بردن حباب های زیر گلس گوشی را مطالعه نمایید.

راهنمای تعویض گلس گوشی و نصب مجدد

ممکن است گلس شما با یک اسپری مخصوص همراه باشد. مطابق آنچه گفته شد، با این اسپری دست‌ها، میز کار و گوشی خود را تمیز کنید. این اسپری باید برای هر دو سمت گلس به مقدار زیاد اسپری شود. سپس مانند روش قبلی، موقعیت گلس را از یک ضلع مشخص کرده و اجازه دهید از همان جهت، بچسبد. با توجه به این‌که فضای بین گلس و نمایشگر در این روش مرطوب است تا پیش از خشک شدن جای آن، ثابت نخواهد بود. به‌منظور تسریع این فرایند، با همان کاردک روی گلس فشار دهید، اما حواستان باشد که گلس از جای خود تکان نخورد. همچنین بهتر است نیم ساعت به گلس تلفن همراه خود فرصت دهید تا خشک شود.

نتیجه نهایی

بیشتر توضیحات ارائه شده، پیرامون آموزش تعویض گلس محافظ گوشی برای گلس‌های جامد بود، اما برای نصب نانو گلس مایع پس از پاکسازی سطح، مقدار توصیه شده از مایع گلس را روی نمایشگر ریخته و با پلاستیکی که همراه آن عرضه شده، مایع را پخش کنید. گوشی برای چند دقیقه زیر دستگاه گلسزن قرار می‌گیرد و فرایند نصب آن، تکمیل می‌شود.

در آخر، به یاد داشته باشید که نصب گلس و محافظ صفحه نمایش گوشی بیشتر از آن که کار سختی باشد، کار حساسی است و به حوصله و دقت نیاز دارد. ممکن است مجبور شوید این مراحل را چند مرتبه تکرار کنید اما در نهایت، قلق آن را به دست می‌آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *