راهنمای خرید

تفاوت فست شارژ با شارژ معمولی چیست؟

تفاوت فست شارژ با شارژ معمولی

در مسیر تکنولوژی، باتری‌ها نیز شامل پیشرفت شده‌اند. امروزه باتری‌ گجت‌های مختلف علیرغم افزایش ظرفیت، زمان زیادی برای شارژ شدن نیاز ندارند. فناوری فست شارژ باعث شده تا باتری چند هزار میلی آمپر ساعتی، در عرض کوتاه‌ترین زمان ممکن فول شارژ شود. از نگاه فنی، Fast Charging با افزایش ولتاژ و جریان ورودی، سرعت شارژ باتری را بالا برده و به طبع آن، زمان لازم برای شارژ شدن را کم می‌کند. اگر در مورد استفاده از این فناوری کارآمد مردد هستید، باید بدانید که اگر گوشی موبایل یا گجت مورد نظرتان از فناوری فست شارژ پشتیبانی کند، این فناوری هیچ آسیبی به همراه نخواهد داشت. برای بررسی تفاوت فست شارژ با شارژ معمولی و مزایای و معایب آن، در ادامه با این مقاله همراه باشید.

منظور از فست شارژ چیست؟

قابلیت فست شارژ یا شارژ سریع، به شما این امکان را می‌دهد که زمان کمتری را کنار پریز برق و منتظر شارژ باتری باقی بمانید. این فناوری به یکی از محبوب‌ترین قابلیت‌های تلفن همراه هوشمند تبدیل شده، چرا که به نسبت شارژ معمولی، زمان بسیار کمتری از شما می‌گیرد. با این حال، باید توجه داشته باشید که هر گوشی، تبلت یا پاوربانکی از قابلیت فست شارژ پشتیبانی نمی‌کند و هر شارژر فستی با استانداردهای باتری گجت شما سازگار نخواهد بود. عدم توجه به این استانداردها در استفاده از قابلیت فست شارژ، عملکرد باتری را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد.

فست شارژ مدت زمان پرشدن باتری را کاهش می دهد.

امروزه شارژرهای بیش از 15 وات، جزو شارژرهای فست محسوب می‌شوند. در آداپتور این شارژرها سیستم پیچیده‌ای طراحی شده که به‌واسطه آن گرما، سرعت و مقدار شارژ کنترل می‌شود. به همین دلیل، این شارژرها به نسبت شارژر معمولی ابعاد و وزن بیشتری دارند. در تعریفی کلی، یک شارژر فست به نسبت شارژر معمولی، مقدار برق بیشتری در واحد زمان از خود عبور می‌دهد، اما نحوه عملکرد آن به گونه‌ای است که وقتی باتری به سر حد اطمینان از انرژی ذخیره شده برسد، رفته‌رفته از سرعت شارژ شدن آن کاسته شود.
برای مثال، نوعی از باتری تلفن همراه توسط شارژر فست، در مدت 30 دقیقه تا حدود 50 درصد شارژ ‌می‌شود؛ اما ظرفیت باقی مانده با سرعت کمتری شارژ خواهد شد.

مزایا و معایب فناوری فست شارژ

فست شارژری که برای تلفن همراه شما مناسب باشد، دارای قطعه کنترل کننده شارژ است. حضور این قطعه کلیدی است، زیرا اگر ولتاژ و جریان ورودی و خروجی از باتری بیش از مقدار مجاز باشد، باتری دچار آسیب شده و حتی خطر انفجار آن بعید نیست. باتری‌های تلفن همراه از جنس لیتیوم یون و لیتیوم پلیمری هستند. در اثر شارژ شدن باتری، انبوهی از واکنش‌های شیمیایی درون آن رخ داده که به افزایش دمای آن منجر خواهند شد. در این شرایط، سنسورهای هوشمند گوشی برای کنترل دما، فرمان کاهش ولتاژ را صادر می‌کنند تا برای حفظ سلامت باتری، مقداری از سرعت فرایند شارژ کاسته شود.

قابلیت فست شارژ نیز مانند فناوری‌های دیگر، مزایا و معایب خاص خود را دارد. برای اکثر کاربران، این موضوع جای سوال است که آیا فست شارژ برای تلفن همراه آسیبی به دنبال خواهد داشت؟ به طور کلی، فست شارژ برای تلفن همراه مشکلی ایجاد نخواهد کرد، ولی لازم است در این زمینه، به چند نکته توجه داشته باشید:

  1. برای شارژ کردن تلفن همراه خود، نباید از فست شارژر برند دیگری استفاده کنید.
  2. اطمینان حاصل کنید که تلفن همراه شما از قابلیت فست شارژ پشتیبانی می‌کند.
  3. از کابل باکیفیت و دارای استاندارد فست شارژ استفاده کنید.
  4. به طور دائمی از فست شارژ استفاده نکنید.

با در نظر داشتن این موارد، طول عمر و کارایی تلفن همراه شما افزایش می‌یابد.

منظور از شارژ معمولی چیست؟

منظور از شارژ معمولی چیست؟

در شارژ نرمال یا معمولی، باتری در معرض ولتاژی ثابت قرار می‌گیرد. شارژرهایی که 5 الی 10 وات انرژی برای تلفن همراه فراهم می‌کنند، شارژر معمولی محسوب می‌شوند. بر خلاف فست شارژرها، آداپتور شارژر معمولی وزن و ابعاد چشم‌گیری ندارد. در واقع مدار این آداپتور چندان پیچیده نبوده و قدرت کنترل حرارت بالایی هم ندارد.
واضح است که شارژر معمولی، فناوری ساخت قدیمی دارد، در نتیجه قادر نیست تلفن همراه شما را در کمتر از چند ساعت، شارژ کند.

مزایا و معایب شارژ معمولی

در نگاهی کلی، شاید شارژر معمولی در برابر فست شارژر، چندان گزینه مطرحی برای خرید به حساب نیاید، اما این شارژر به سادگی در هرجایی یافت می‌شود و قیمت مناسبی نیز دارد. برای افرادی که به طور پیوسته از تلفن همراه استفاده نمی‌کنند، شارژر معمولی انتخاب مناسب و مقرون‌به‌صرفه‌ای است. این گزینه، شاید فرق فست شارژ با شارژر معمولی را برای ما توجیه کند.

آیا فست شارژ برای هر گوشی‌ای کار می‌کند؟

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، هر تلفن هوشمندی از قابلیت فست شارژ برخوردار نیست و همچنین شارژر فست هر برندی با تلفن همراه شما سازگاری ندارد. برای مثال، گوشی one plus 8T از قابلیت شارژ تا 65 وات پشتیبانی می‌کند. این توان، بسیار هیجان‌انگیز است ولی تصور کنید این میزان توان برق، به یک موبایل معمولی متصل شود، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

آیا فست شارژ برای هر گوشی‌ای کار می‌کند؟

ممکن است آسیب‌های غیر قابل جبرانی به باتری موبایل وارد شود و حتی انفجار رخ دهد! بنابراین پیش از تهیه یک شارژر فست، اطلاع از ظرفیت باتری تلفن همراه، استانداردهای آداپتور و برند شارژر ضرورت دارد. حال که با این موارد آشنا شده‌اید، اگر می‌خواهید بدانید که چه شارژی برای گوشی موبایل شما مناسب است، می‌توانید مقاله «راهنمای خرید شارژر گوشی موبایل» را مطالعه کنید.

تفاوت‌ فست شارژ با شارژ معمولی چیست؟

  • هر باتری با فست شارژ بسیار سریع‌تر از شارژ معمولی پر می‌شود.
  • از آنجا که تولید گرمای اضافه در باتری توسط شارژر معمولی بسیار کمتر است، باتری به‌ندرت داغ یا متورم می‌شود. (طول عمر باتری با استفاده از شارژر معمولی، بیشتر خواهد بود).
  • شارژرهای فست دارای فناوری ساخت نوین و پیچیده‌ای هستند. این مورد یک تفاوت فست شارژ با شارژ معمولی بوده و قیمت بالای آن را تا حدی توجیه می‌کند.
  • شارژ معمولی پاسخگوی استفاده مداوم از تلفن همراه نیست.
  • فست شارژرها به سیستم کنترل ولتاژ و دما مجهز هستند.
  • بر خلاف شارژ فست همه تلفن‌های هوشمند از شارژ معمولی پشتیبانی می‌کنند.
  • با تغییر تنظیمات تلفن هوشمند می‌توان باتری را به طور معمولی شارژ کرد.
  • شارژ معمولی مدت زمان استفاده از تلفن همراه را محدود می‌کند.

سوالات متداول

آیا می‌توانیم در طول شب از شارژر معمولی استفاده کنیم؟

توصیه ما این است که این کار را انجام ندهید. در اتصال طولانی مدت تلفن همراه به برق، بیش از ظرفیت باتری به آن انرژی تزریق می‌شود. باتری به این میزان انرژی توسط واکنش‌های شیمیایی پاسخ داده و در نهایت داغ، متورم و در بدترین حالت، منفجر خواهد شد.

آیا می‌توانیم در هنگام شارژ شدن تلفن همراه، از آن استفاده کنیم؟

در شرایط ضروری می‌توانید برای چند دقیقه از تلفن همراه متصل به شارژر استفاده کنید؛ اما توجه داشته باشید که فعالیت‌های شدید مانند بازی کردن و یا استفاده هم‌زمان از چند برنامه، شرایط نامساعدی را برای باتری ایجاد خواهد کرد.

با اتصال شارژر فست به گوشی معمولی چه اتفاقی ‌می‌افتد؟

در این شرایط، معمولا باتری مطابق ظرفیت خود شارژ شده و شارژر، میزان انرژی لازم را فراهم می‌کند. از آنجا که تلفن همراه معمولی با این فناوری سازگار نیست، به مرور زمان طول عمر باتری تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

شارژر فست

آیا طول عمر باتری با شارژ فست کاهش پیدا می‌کند؟

خیر. یکی از مهم‌ترین تفاوت فست شارژ با شارژ معمولی اینجا مشخص خواهد شد. امروزه تلفن‌های هوشمند و شارژرهای فست، توانایی کنترل ولتاژ و دما را دارند؛ بنابراین شارژ سریع در صورتی به تلفن همراه آسیب می‌رساند که:

  1. تلفن هوشمند از فست شارژ پشتیبانی نکند.
  2. کابل شارژ فیک و بی‌کیفیت باشد.
  3. استانداردهای آداپتور با مشخصات باتری مطابقت نداشته باشد.
  4. فست شارژ به طور مکرر مورد استفاده قرار گیرد.

نتیجه گیری

امروزه نیاز به تلفن هوشمند در هر لحظه از شبانه روز احساس می‌شود. فست شارژ، یکی از محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین فناوری‌های هوشمند در جهان بوده که توسط کمپانی‌های بزرگی همچون سامسونگ، شیائومی و اپل به کاربران ارائه شده است. با تحقیق روی تفاوت فست شارژ با شارژ معمولی و بررسی مشخصات درج شده روی آداپتور شارژر خود، می‌توانید به معمولی یا فست بودن فناوری ساخت آن پی ببرید.

برای مثال، اگر خروجی برق آداپتور شما بیش از 5 ولت و 1 آمپر (1000 میلی‌آمپر) باشد، شارژر شما فست بوده و در مقادیر کمتر، با یک شارژر معمولی روبرو هستید. اگر شارژری معمولی دارید، اما تلفن همراهتان از قابلیت فست شارژ برخوردار است، تهیه یک شارژر فست به شما کمک می‌کند تا زمان شارژ شدن موبایل را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *