راهنمای خرید

راهنمای خرید هدفون و هندزفری

راهنمای خرید هدفون و هندزفری

امروزه تعداد زیادی از مردم از هر لحظه برای لذت بردن از موسیقی یا پادکست مورد علاقه خود استفاده می‌کنند و هنگامی که سرگرم پیاده روی، ورزش یا سوار بر وسایل نقلیه عمومی هستند و زمانی که در دفتر یا محل کار خود هستند این لحظات را با گوش دادن به آهنگ‌ها یا برنامه‌ها سپری می‌کنند و به هدفون‌هایی با بالاترین کیفیت نیاز دارند. به همین دلیل امروزه هدفون یکی از پرکاربردترین لوازم جانبی تکنولوژیکی است که به شما امکان می‌دهد در محیطی خصوصی و بدون ایجاد مزاحمت برای اطرافیان خود از شنیدن هر آنچه که دوست دارید، لذت ببرید، پس اگر شما هم به دنبال خرید بهترین هندزفری هستید با ما همراه باشید تا در این راهنمای خرید هدفون، هر آنچه را که برای انتخاب این وسیله جانبی نیاز دارید با هم مرور کنیم.

هدفون چیست؟

معمولاً مفهوم هدفون و هندزفری به دستگاهی اطلاق می‌شود که در ناحیه گوش قرار می‌گیرد و به شما امکان می‌دهد صداها را درک کنید. هدفون یا هندزفری، مبدل‌های الکتروآکوستیک هستند، به این مفهوم که آنها یک سیگنال الکتریکی را دریافت می‌کنند و آن را به صدا تبدیل می‌کنند.

امروزه داشتن هدفون با کیفیت برای بسیاری از کاربران تقریباً در هنگام ورزش، کار یا سرگرمی در سفرهای روزانه در وسایل نقلیه عمومی یا در سفرهای طولانی ضروری است، اما مشکل این است که طیف گسترده‌ای از هدفون‌ها در مدل‌ها، شکل‌ها و اندازه‌های مختلف در بازار وجود دارند، بنابراین انتخاب و خرید بین هندزفری یا هدفون، با حذف نویز یا بی سیم آسان نیست.

در حقیقت خرید هدفون و هندزفری به‌اندازه خریدن کفش، موضوعی شخصی است. مهم نیست چقدر زیباست، کیفیت ساخت آنها چقدر خوب است یا فروشنده کدام را به شما پیشنهاد می‌کند، در نهایت چیزی که اهمیت دارد این است که در هنگام استفاده از آن چقدر راحت هستید.

هدفون یکی از پرکاربردترین لوازم جانبی موبایل است.

انواع هدفون

هدفون‌ها از نظر نوع اتصال به دو دسته سیمی و بی سیم یا بلوتوثی تقسیم می‌شوند. همچنین این محصول از لحاظ نحوه قرارگیری نیز به مدل های زیر تقسیم می شوند:

  1. هدفون دور گوشی
  2. هدفون روی گوشی
  3. هدفون تو گوشی بی سیم
  4. هدفون تو گوشی سیمی
  5. هدفون تو گوشی گردنی

راهنمای خرید هدفون و هندزفری

همان طور که در بالا اشاره کردیم هندزفری ها از لحاظ شکل ظاهری و نحوه قرارگیری روی گوش به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند و نخستین راهکار برای انتخاب و خرید این محصول، انتخاب فرمت متناسب با توجه به سلیقه و نوع نیاز است. با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب فاکتورهای مهمی که باید در هنگام خرید هدفون در نظر بگیرید را بیان کنیم.

فرمت مناسب را انتخاب کنید:

هدفون‌ها در سال‌های اخیر پیشرفت زیادی کرده‌اند و همین امر امکان ظهور فرمت‌ها و انواع مختلف هدفون را فراهم کرده است. هر یک از این فرمت‌های هدفون برای هدفی خاص طراحی شده‌اند و باید متناسب با نوع نیاز خود نسبت به انتخاب و خرید گزینه مورد نیاز اقدام کنید، همان طور که با کفش‌های شیک به باشگاه نمی‌روید یا با کفش‌های فوتبال به یک جشن نمی‌روید انتخاب این وسیله جانبی نیز باید با در نظر گرفتن اولویت‌ها صورت بگیرد.

در یک کلام انتخاب یک یا چند نوع هدفون عمدتاً به استفاده‌ای که می‌خواهید از آنها داشته باشید یا اینکه استفاده از کدام یک برای شما راحت‌تر است بستگی دارد. معمولاً کاربران نوع خاصی از هدفون را برای انجام ورزش و دیگری را برای گوش دادن موسیقی با حداکثر کیفیت در خانه انتخاب می‌کنند.

هدفون‌های داخل گوش

ما در این راهنمای خرید هدفون با هدفونی شروع می‌کنیم که به احتمال زیاد، گسترده‌ترین و پرفروش‌ترین نوع لوازم جانبی موبایل است و به نام‌های هدفون داخل گوش یا هدفون سیمی نیز شناخته می‌شود.

هدفون های داخل گوش، پرفروش ترین گجت های موبایل هستند.

این هدفون، مستقیماً در ورودی غرفه شنوایی قرار می‌گیرد تا صدا را با بالاترین کیفیت تولید کند. این نوع هدفون‌ها به‌دلیل اندازه کوچک و وزن کم از جذابیت خاصی برخوردار هستند و برای اتصال با گوشی‌های هوشمند یا پخش کننده‌های قابل حمل ایده آل هستند. به‌طور کلی استفاده از این هندزفری‌ها راحت است، زیرا حاوی قطعات سخت نیستند و قیمت خرید آنها بسیار مقرون به‌صرفه است، اما قیمت آنها بر کیفیت صدایی که ارائه می‌دهند نیز تأثیر می‌گذارد.

اندازه کوچک اسپیکرهای تعبیه شده در این نوع هدفون شما را وادار می‌کند تا برای یافتن کیفیت صدای بهتر در میان هدفون‌های داخلی به دنبال نمونه‌های بالا رده باشید که این خود باعث افزایش قیمت آنها نیز می‌شود.

از آنجایی که اکثر هدفون‌های داخل گوشی از کیفیت مناسبی بهره مند هستند، معمولاً میکروفون و کنترل پخش در کابل‌های آنها تعبیه می‌شود تا از آن به‌عنوان هندزفری برای پاسخ دادن به تماس‌ها یا کنترل پخش موسیقی بدون نیاز به برداشتن موبایل، استفاده کنند.

هدفون‌های روی گوش

این هدفون که به‌عنوان هدفون هدبند نیز شناخته می‌شود، آنهایی هستند که روی گوش قرار می‌گیرند، اما گوش را به‌طور کامل نمی‌پوشانند. در مورد انتخاب این هدفون ها در نظر گرفتن وزن از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا به هر میزان که سنگین‌تر باشد می‌تواند فشار بیشتری به گوش وارد کند، بنابراین در دراز مدت می‌تواند آزاردهنده باشد، به‌خصوص اگر از عینک استفاده می‌کنید.

 

از مهم‌ترین مزایای این نوع هدفون، می‌توان به عدم انتشار صدا به بیرون اشاره کرد. همچنین جالب است بدانید که این هدفون‌ها بر خلاف شکل حجیمی که دارند بسیار قابل حمل و سبک هستند و همچنین می‌توانند جمع شوند تا فضای کمتری را در حین حمل و نقل اشغال کنند.

هدفون یا هدبند روی گوش برای کسانی که به دنبال کیفیت صدای بهتری نسبت به هدفون‌های داخل گوشی برای گوش دادن به موسیقی از طریق تلفن همراه خود هستند، مناسب است.

هدفون دور گوش یا اندازه کامل (فول سایز)

بدون شک، هدفون‌های فول سایز، حجم‌ترین نوع هدفون هستند، زیرا پدهای آن‌ها به‌طور کامل گوش را احاطه می کند. از آنجایی که درایورهای گوشی در نزدیکی گوش قرار می‌گیرند، اما آن را لمس نمی‌کنند، تجربه صدای طبیعی تری برای مغز ایجاد می‌کند.

این اندازه بزرگ‌تر به هدفون‌های فول سایز اجازه می‌دهد تا مبدل هایی با قطر بزرگ‌تر در داخل آنها نصب شوند، بنابراین کیفیت صدا در مقایسه با هر فرمت دیگر هدفون به‌طور قابل توجهی بهبود می‌یابد.

این نوع هدفون بهترین عملکرد صوتی را ارائه می‌دهد. دلیل آن چیزی نیست جز اینکه با پوشاندن کامل غرفه شنوایی، عایق صوتی بهتری را فراهم می‌کند و به شما امکان می‌دهد از صدایی که به آن گوش می‌دهید لذت بیشتری ببرید.

اگر می‌خواهید زمان زیادی را با هدفون سپری کنید، باید این نوع هدفون را انتخاب کنید، زیرا معمولاً از مواد با کیفیت ساخته شده‌اند تا کاربر کمتر احساس خستگی کند، اما، مهمتر از همه، اگر می‌خواهید بهترین کیفیت صدا را داشته باشید این نوع از هدفون‌ها گزینه مناسبی هستند.

اگر بخواهیم به معایب این مدل اشاره کنیم باید بگوییم هدفون‌های فول سایز با پوشاندن کل گوش، گرمای بیشتری تولید می‌کنند و در صورت استفاده از عینک یا گوشواره‌های حجیم می‌تواند آزاردهنده باشد.

هدفون های فول سایز قیمت بالایی دارند.

هدفون اسپرت و کاملاً بی سیم

همان طور که در ابتدا راهنمای خرید هدفون اشاره کردیم، امروزه کاربران زیادی هستند که هنگام ورزش از هدفون استفاده می‌کنند و به همین دلیل مدل‌هایی وجود دارند که به‌طور خاص برای مقاومت در برابرعرق کردن و آب طراحی شده‌اند.

در واقع، پیشرفته‌ترین هدفون‌های ورزشی بی‌سیم را می‌توان حتی در استخر نیز استفاده کرد، زیرا دارای سیستم اتصال بی‌سیم ویژه‌ای هستند که امکان اتصال بلوتوث را حتی در آب، جایی که امواج بی‌سیم قادر به انتقال نیستند، می‌دهد.

این نوع هدفون ها معمولاً وایرلس هستند، زیرا تنها این نوع اتصال، آزادی کامل حرکت مورد نیاز در تمرینات ورزشی را تضمین می‌کند، همچنین برخی از هدفون‌های ورزشی دارای حافظه داخلی و پخش‌کننده MP3 هستند، بنابراین نیازی به وابستگی به یک دستگاه خارجی ندارند و با این کار نیازی به حمل دستگاه پخش صدا در حین ورزش یا استفاده از سایر لوازم ورزشی نیست.

هدفون‌های اسپرت، به‌گونه‌ای آناتومیک طراحی شده‌اند که از افتادن آنها در حین ورزش جلوگیری می‌شود و با استفاده از پدهای سیلیکونی مخصوص، مانند یک دستکش روی گوش قرار می‌گیرد تا از افتادن و گم شدن آنها و یا اختلال در تمرین شما جلوگیری کند.

هدفون های اسپرت، برای تمرینات ورزشی مناسب هستند.

هدفون بلوتوثی یا سیمی، کیفیت در مقابل راحتی

پس از انتخاب فرمت هدفون که برای استفاده و نیاز شما مناسب‌تر است، نکته بعدی در راهنمای خرید هدفون این است که تصمیم بگیرید چه نوع اتصالی را برای اتصال هدفون به دستگاه‌های پخش خود ترجیح می‌دهید: بلوتوث یا کابل؟ چرا که هدفون‌های بلوتوثی اتصال بسیار راحت‌تری را ارائه می‌دهند و شما توسط کابلی که مانع حرکت شما می‌شود بسته نمی‌شوید و می‌توانید بدون ترس از کشیده شدن کابل از روی صندلی بلند شوید.

انتخاب هدفون بلوتوثی در صورتی عالی است که چیزی که به دنبال آن هستید راحتی بیشتر در حرکت باشد، بنابراین هدفون ایده آلی برای استفاده با تلفن همراه یا به‌عنوان هدفون برای ورزش است. زیرا آنها به شما اجازه می‌دهند در شعاع 10 متری در اطراف دستگاهی که صدا را منتشر می‌کند حرکت کنید، اما اگر چیزی که به دنبال آن هستید کیفیت صدا است، هدفون کابلی بهترین انتخاب برای رسیدن به آن است.

به‌طور کلی در اتصال بلوتوث، سیگنال صوتی را که پخش‌کننده به هدفون می‌فرستد فشرده می‌کند، که به معنای از دست دادن اطلاعات در انتقال است و بر کیفیت آن تأثیر می‌گذارد. اگرچه فشرده‌سازی با ورود کدک‌های aptX HD بسیار بهبود یافته است، اما هنوز نمی‌توانند با کیفیت ارائه‌شده توسط اتصال کابل مطابقت داشته باشند، زیرا کابل اجازه می‌دهد تمام اطلاعات صوتی ارائه‌شده توسط پخش‌کننده منتقل شود.

به ظرفیت باتری توجه کنید:

اگر گزینه مورد نظر شما بلوتوثی و بی سیم است باید عمر باتری را در نظر بگیرید، زیرا محدود هستند و برای ادامه کار باید شارژ شوند. در واقع یکی از مزیت‌های اصلی هدفون‌های بلوتوثی و وایرلس این است که برخی از هدفون‌های بلوتوث را می‌توان با کابل نیز در هنگام تمام شدن باتری استفاده کرد، که آنها را به گزینه‌ای بسیار متنوع‌تر تبدیل می‌کند. با آنها می‌توانید بین راحتی هدفون‌های بی سیم و گزینه اتصال آنها از طریق کابل برای حداکثر کیفیت صدا یکی را انتخاب کنید.

به دنبال خرید هدفون‌های بدون نویز باشید:

این سیستم از میکروفون‌هایی استفاده می‌کند که فرکانس‌های نویز خارجی را می‌گیرند و فرکانس‌هایی را منتشر می‌کنند که با آن مقابله می‌کند و سکوت کاملی را در اطراف شما ایجاد می‌کند.

هدفون‌های بدون نویز برای سفرهای طولانی و ایزوله کردن خود در محیط‌های پر سر و صدا مانند داخل هواپیما یا قطار عالی هستند. در واقع، این فناوری برای کاهش استرس شنوایی برای هوانوردان که مجبور بودند ساعت‌های طولانی صدای دائمی موتورها را تحمل کنند، توسعه یافته است.

استفاده از هدفون‌های حذف نویز به شما این امکان را می‌دهد که خود را از محیط جدا کنید و فقط از صدایی که از طریق هدفون پخش می‌شود لذت ببرید، هر چند استفاده از این وسیله گاهی بسته به محیط، حتی می‌تواند خطرناک باشد.

به‌عنوان مثال، استفاده از آنها در هنگام راه رفتن در خیابان زیاد توصیه نمی‌شود و ممکن است قربانی تصادف شوید زیرا آژیر، بوق، سوت یا سایر سیگنال‌های صوتی که می‌تواند شما را در مورد خطر آگاه کند، نمی‌شنوید.

انتخاب هدفون‌های USB-C و کابلی لایتنینگ

هدفون‌های USB-C و کابلی لایتنینگ گزینه‌های مناسبی برای گوشی‌هایی هستند که جک هدفون 3.5 میلی‌متری را ندارند. در حقیقت تلفن همراه به منبع اصلی سرگرمی تبدیل شده است، بنابراین نوع کانکتوری که استفاده می‌کنید در انتخاب هدفون برای گوش دادن به موسیقی در تلفن همراه تعیین‌کننده خواهد بود.

برخی از جدیدترین مدل‌های موبایل، حذف جک 3.5 میلی‌متری را انتخاب کرده‌اند، بنابراین تنها گزینه، استفاده از هدفون‌هایی با کانکتور USB نوع C یا لایتنینگ است. با این نوع اتصال، انرژی هدفون از باتری موبایل تأمین می‌شود، بنابراین می‌تواند بر استقلال آنها نیز تأثیر بگذارد.

انتخاب هدفون با این نوع کانکتور موبایل، ایده خوبی است حتی اگر گوشی هوشمند شما جک 3.5 میلی متری داشته باشد باز هم از نظر سخت‌افزاری برای پخش موسیقی بخوبی مجهز نیست و استفاده از این هدفون با قرار دادن یک DAC خارجی احتمالاً کیفیت صدای بهتری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

در مجموع اگر قرار است از هدفون برای گوش دادن به موسیقی از منبعی غیر از تلفن همراه مانند سیستم صوتی استفاده شود، بهترین گزینه همچنان جک صوتی خواهد بود.

هدفون‌ لاینتینگ انتخابی مناسب برای گوشی‌های فاقد جک 3.5 میلی‌متری

وزن محصول

صرف نظر از نوع هدفون‌هایی که انتخاب می‌کنید، وزن یک فاکتور اساسی در انتخاب آن‌ها خواهد بود، زیرا نه تنها روی زمانی که مجبور هستید آن‌ها را در تمام طول روز حمل کنید، تأثیر می‌گذارد، بلکه هدفون‌های سنگین‌تر احتمال افتادن یا ایجاد خستگی در هنگام استفاده از آن‌ها را افزایش می‌دهند.

تست کردن هدفون

نکته بعدی که در هنگام خرید هدفون و هندزفری باید مورد توجه قرار بگیرد این است که قبل از خرید، هدفون خود را امتحان کنید. هیچ آهنگ خاصی وجود ندارد که ثابت کند کدام هدفون بهتر از بقیه صدا را پخش می‌کنند. بهتر است آنها را با نوع موسیقی که معمولاً گوش می‌دهید امتحان کنید و آنهایی را انتخاب کنید که برای شما طبیعی‌ترین احساس را دارند. همچنین راحتی یک عامل کلیدی در تجربه کاربری خواهد بود. پدهای خیلی سفت می‌توانند باعث ناراحتی زیادی در اطراف گوش شوند.

مشخصات فنی برای انتخاب بهترین هدفون

در سطح فنی، همه هدفون‌ها یکسان نیستند و با یک نگاه ساده به مشخصات فنی آنها، می‌توانید از قبل درمورد ویژگی‌هایی که به شما ارائه می‌دهند، اطلاع داشته باشید. در ادامه برخی از ویژگی‌های فنی را که هنگام انتخاب هدفون خوب باید به آنها توجه کنید را برایتان بیان می‌کنیم.

امپدانس یا مقاومت الکتریکی

یکی از اصطلاحات فنی که در مشخصات هدفون مشاهده می کنید، امپدانس است و با اهم (Ω) اندازه‌گیری می‌شود. امپدانس مقداری است که مقاومت در برابر جریان الکتریکی را نشان می‌دهد. هرچه مقدار آن کمتر باشد نشان می‌دهد که هدفون مقاومت کمتری در برابر جریان دارد، بنابراین برای لرزش به انرژی کمتری نیاز دارد و در نتیجه صدای بلندتری خواهد داشت.

البته حجم بالاتر لزوماً به معنای کیفیت بهتر نیست. برای هدفون‌های داخل گوشی، امپدانس بین 16 تا 80 اهم معمول است. برای هدفون‌های سایز کامل، مقادیر تا 600 اهم قابل دستیابی است، اگرچه میانگین توصیه شده حدود 80 اهم است.

حساسیت و محدوده فرکانس

انسان فقط می‌تواند صداها را در محدوده فرکانسی مشخصی بین 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز (20000 هرتز) درک کند. هرچه این محدوده فرکانس وسیع‌تر باشد، طیف وسیع‌تری از ظرافت‌های صدا را می‌توانند تولید کنند و کیفیت بهتری ارائه دهند.

همه هدفون‌ها قادر به تولید طیف وسیعی از فرکانس‌ها نیستند، بنابراین برخی از هدفون‌ها، فرکانس‌های پایین‌تر را قطع می‌کنند. از سوی دیگر بعضی از مدل ها، قادر به تولید طیف وسیع‌تری از فرکانس‌ها هستند، اما گوش انسان نمی‌تواند فرکانس‌های بالاتر یا پایین‌تر از این آستانه را ارزیابی کند.

همچنین در مورد حساسیت به قدرت صوتی ارائه شده توسط هدفون که با دسی بل (dB) نشان داده می‌شود باید بگوییم گوش انسان حداکثر تا 100 دسی بل را پشتیبانی می‌کند و بالاتر از این مقادیر می‌تواند باعث درد و آسیب شنوایی شود، بنابراین پرداخت هزینه اضافی هنگام خرید هدفون با حساسیت بیشتر از 120 دسی بل فایده چندانی ندارد.

کلام آخر

در این راهنمای خرید هدفون فهمیدیم که قبل از خرید هدفون، نه تنها باید شکل یا نوع رابط کاربری آن را در نظر بگیریم، بلکه باید به عواملی مانند وزن، اندازه، ظرفیت باتری، مقاومت در برابر آب یا مواد استفاده شده توجه کنیم. همچنین هنگام انتخاب هدفون ورزشی یا هدفون برای گوش دادن به موسیقی از طریق تلفن همراه، راحتی باید یک جنبه تعیین‌کننده باشد. در هدفون‌های داخل گوش، داشتن پدها و نگهدارنده هایی با اندازه‌ها و شکل‌های مختلف بسیار مهم است تا اطمینان حاصل شود که تا حد امکان در داخل گوش قرار می‌گیرند.

پس چنانچه قصد خرید هدفون را دارید می‌توانید با مطالعه و پیروی از دستورالعمل‌های بالا، مدل‌هایی را که با نیازهای شما مطابقت ندارند را کنار بگذارید و با این راهکار، لیست عظیمی از مدل‌های موجود که در ابتدا داشتید به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابند و تنها چند گزینه باقی می‌مانند و با توجه به سلیقه خود و نوع نیاز و میزان بودجه‌ای که برای خرید آن در نظر گرفته‌اید می توانید از بین برندهای معتبر موجود در فروشگاه اینترنتی جانبی 360 به دلخواه گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید تا با ضمانت اصل بودن محصول آن را در سریع‌ترین زمان ممکن برایتان ارسال کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *