سیمهای درهم گرهخورده، طراحی چیدمان اتاق به شکلی که دوشاخهی برق در نزدیکترین فاصله نسبت به میز کار یا تخت خواب باشد، آشفتگی سر و ظاهر میز با کوهی از شارژر سیمی و… ازجمله تجربههای عادی بیشتر ما هستند.
درواقع از وقتی پای تلفنهای همراه به زندگیمان باز شد بیشتر ما با یک مهمان جدید هم همنشین شدیم؛ شارژرهای سیمی که مثل یک ناجی، به موقع نیروی حیات را به تلفن همراه میرساندند. اما همانطور که گفتیم شارژرهای سیمی هم معایب خودشان را داشتند که مهمترینش دست و پاگیریشان بود.
برای همین شرکتهای تولیدکننده تلفن همراه به سراغ طراحی انواع شارژر وایرلس یا بیسیم رفتند. اما این مزایا و معایب شارژر وایرلس چیست؟ آیا برای شارژ انواع تلفن همراه میتوانیم از آن استفاده کنیم؟ آیا روزگار استفاده از شارژرهای سیمی به سر آمده است و قرار است به زودی به تاریخ بپیوندند؟
اگر دوست دارید همه چیز را درباره شارژر وایرلس یا بیسیم بدانید؛ بهتر است که تلفنتان را شارژ کنید و تا آخر این مطلب همراهمان باشید.
از ایجاد میدان الکتریکی تا انتقال یونها؛ مقایسه شارژر وایرلس با شارژر سیمی
همانطور که میدانید باتریهای تلفن همراه از جنس لیتیوم یونی بوده و مثل هر باتری دیگری دارای یک قطب مثبت و یک قطب منفی هستند. وقتی تلفن همراه را با شارژر سیمی به برق وصل میکنیم یونها از قطب مثبت به قطب منفی حرکت میکنند. بعد گوشی شارژ میشود و در طول آن چند ساعت استفاده عکس این موضوع اتفاق میافتد و در نتیجه شارژ گوشی تمام میشود.
اما ماجرای شارژر وایرلس کمی متفاوت است. و باید دست به دامن جناب تسلا و آن میدانهای جریان الکتریکی بشویم. داخل شارژر وایرلس ما یک سیمپیچ انتقالدهنده جریان برقداریم. این سیمپیچ جریان را به سیمپیچ داخل باتری موبایل منتقل میکند؛ و در نتیجه بین دو سیمپیچ یک میدان جریان الکتریسیته ایجاد میشود و در نتیجه گردش جریان، باتری شارژ میشود. (سعی کردیم خیلی ساده بگوییم وگرنه ماجرا کمی پیچیدهتر است.)
در واقع شارژهای وایرلس با کمک جریان القای الکترومغناطیسی باعث شارژ شدن گوشی میشوند، برای همین باید چنین مکانیسمی برای پذیرش و ایجاد میدان الکترومغناطیسی در تلفن همراه وجود داشته باشد.
با این اوصاف چطور بفهمیم که تلفن همراه ما میتواند با شارژ وایرلس شارژ شود؟
شرکتها برای نشان دادن این موضوع یعنی قابلیت شارژ گوشی با شارژر بیسیم از استاندارد qi استفاده میکنند. این استاندارد نشان میدهد که تلفن همراه شما ساختار سیمپیچی استاندارد برای هماهنگ شدن با شارژر وایرلس را دارد و میتوانید از این تکنولوژی برای شارژ گوشی استفاده کنید. پس قبل از خرید شارژر وایرلس حواستان باشد که دفترچه راهنمای تلفن همراه را با دقت بخوانید و ببینید اثری از این استاندارد qi پیدا میکنید؛ یا خیر؟
بررسی و مقایسه شارژر وایرلس با شارژر سیمی از نظر سرعت شارژ
اگر یک مسابقه میان شارژر وایرلس و شارژر سیمی بگذاریم تا ببینیم کدامیک سریعتر باتری را شارژ میکند؛ خب شارژر وایرلس باید مدال را دو دستی تقدیم شارژر سیمی کند.
در واقع شارژر سیمی از آن شارژهایی است که به سرعت اعتقاد زیاد دارد؛ برای همین تکنولوژی فست شارژ در آن به خوبی ایجاد شده است.
از طرف دیگر شارژر سیمی با تمام تلفنهای همراه جهان سریع دست دوستی میدهد، در حالیکه بسیاری از تلفنهای همراه میانرده قابلیت شارژ شدن با شارژر وایرلس را ندارند.
بررسی تفاوت شارژر وایرلس با شارژر سیمی از نظر زیبایی و استفاده راحت
مهمترین مزیت شارژر وایرلس که از روز هم روشنتر است همان بدون سیم بودنش است، به این ترتیب دیگر از برخورد سیم و کابل شارژ با بدنه گوشی و امکان خط و خش خبری نیست.
طراحی انواع شارژر وایرلس بسیار زیباست و حتی میتوانید از بسیاری از مدلها به جای پایهی موبایل استفاده کنید. و در نتیجه میز کارتان ظاهری جذاب و مدرن پیدا میکند. درحالیکه شارژرهای سیمی مدتهاست با همان طراحی و ظاهر اولیه عرضه میشوند.
نکتهی نهایی این که استفاده از شارژر وایرلس تا دلتان بخواهد آسان است، و دیگر لازم نیست نصفهشب و در تاریکی به دنبال پریز برق و… بگردید و کافی است تلفن همراه را روی پد قرار بدهید.
در مقابل برای استفاده از شارژر وایرلس باید دستگاه حتما روی پد شارژر قرار بگیرد یا با توجه به ساختار شارژر حداکثر در فاصله چند سانتیمتری شارژر باشد. با توجه به این مورد امکان استفاده از تلفن همراه در زمان شارژ شدن با شارژر بیسیم وجود ندارد. و مجبور هستید گوشی از شارژ خارج کنید.
اما برای استفاده از تلفن همراه با شارژر سیمی هرچند خطرناک است، چنین محدودیتی وجود ندارد و میتوانید در زمان شارژ هم از گوشی استفاده کنید. (هر چند ما توصیه نمیکنیم.)
نگاهی به تفاوت شارژر وایرلس و شارژر سیمی از نظر تناسب قیمت و اصطکاک
شارژر سیمی یکی از لوازم جانبی اصلی است که زمان خرید تلفن همراه دریافت میکنید؛ درحالیکه برای خرید شارژر وایرلس باید دوباره هزینه کنید. که البته این هزینهی اضافه نسبت به کارایی شارژر وایرلس انتخاب بهینهای است.
ازآنجاییکه در ساختار شارژر وایرلس سیمی به کار نرفته است، طبیعتا ماجراهایی مثل گره خوردن سیم و قطع شدن آنهم پیش نمیآید و دیگر لازم نیست هر چند وقت یکبار یک شارژر سیمی بخرید.
از طرف دیگر شارژر وایرلس یک میدان الکتریکی پایدار ایجاد میکند، در نتیجه امکان تغییر ولتاژ و آسیب دیدن باتری تلفن بسیار کمتر میشود.
دوام و طول عمر شارژهای وایلس نسبت به شارژرهای سیمی بیشتر است و چند سالی میتوانند از عهدهی شارژ کردن وسایل الکترونیکی مثل انواع اپل واچ و تلفن همراه و… بربیایند.
برخی از انواع شارژر سیمی میتوانند به عنوان کابل انتقال اطلاعات از تلفن همراه هم استفاده شوند؛ قابلیتی که در انواع شارژ وایرلس وجود ندارد.
نکتهی آخر اینکه شارژ سیمی همیشه یکی از پورتهای تلفن همراه را اشغال میکند؛ پورتی که میتوانیم برای اتصال یک حافظه جانبی و… از آن استفاده کنیم. ایرادی که در هنگام استفاده از شارژر وایرلس وجود ندارد و میتوانیم باخیال راحت از پورت آزاد استفاده مفیدتری کنیم.
آیا میتوان از شارژر سیمی و وایرلس همزمان استفاده کرد؟
اول از همه که در صورت چنین کاری بهتر است با تلفن همراهتان خداحافظی کنید. اما نکتهی دوم و مهمتر این است که اصلا چنین امکانی وجود ندارد. در واقع به محض اینکه کابل شارژ را به دستگاه وصل کنید، دیگر دستگاه از طریق بیسیم شارژ نمیشود و همان ماجرای چرخش یونها که در اول مطلب گفتیم وظیفه شارژ کردن تلفن همراه را به عهده میگیرند.
آیا سرعت شارژ گوشی توسط تمام شارژهای بیسیم یکسان است؟
خیر. اندازه سیمپیچ ایجادکننده میدان مغناطیسی، نوع شارژر وایرلس و نوع گوشی از جمله عواملی هستند که میتوانند اینس رعت را تعیین کنند.
تمام شارژرهای بیسیم با تمام تلفنهای همراه سازگار هستند؟
جواب باز هم خیر است.ب رخی از ابزارهای جانبی از جمله شارژر وایرلس فقط با نوع خاصی از تلفنهای همراه هماهنگ میشوند. بنابراین بهتر است قبل زا خرید شارژر وایرلس از هماهنگ شدن دستگاه و تلفنتان مطمئن شوید.
خط پایان مسابقه
خب به نظر میرسد با بررسی تفاوت شارژر وایرلس با شارژر سیمی باز هم نمیتوانیم نظر قطعی بدهیم که کدام شارژر بهتر است. بنابراین بهتر است به نیازها و اولویتهایتان توجه کنید.
اگر ظاهر مدرن جذاب دوام بیشتر برایتان مهم است و بودجه کافی در اختیاردارید؛ میتوانید به سراغ خرید انواع شارژر وایرلس بروید.
جهت خرید شارژر وایرلس بر روی لینک کلیک کرده و انواع ان را بررسی کنید.
در مقابل اگر سرعت شارژ اولویت اصلیتان است و از یک شارژر سیمی برای شارژ چند دستگاه مختلف استفاده میکنید و البته بههمریختگی محیط اطرافتان با چند نوع سیم و کابل زیاد برایتان مهم نیست، میتوانید به سراغ شارژر موبایل سیمی بروید.
در هر صورت چه از انواع شارژر سیمی استقبال کنید چه دوست داشته باشید با شارژر وایرلس به دنیای مدرن سفر کنید؛ میتوانید از فروشگاه جانبی 360 بهترین و باکیفیتترین محصولات را خریداری کرده و با استانداردهای دنیای تکنولوژی پیش بروید.